Навиците за пиене на  вашия партньор могат да повлияят на

...
Навиците за пиене на  вашия партньор могат да повлияят на
Коментари Харесай

Сходните навици на пиене с половинката са здравословни

Навиците за пиянство на  вашия сътрудник могат да повлияят на продължителността на живота ви, демонстрират нови проучвания.

Учените от дълго време подозират, че двойките, които имат сходни привички за пиянство, нормално имат хармонични брачни резултати, отчитайки както по-добро качество, по този начин и по-дълготрайни бракове. Въпреки това, въздействието на тези споделени модели на пиянство върху цялостното здраве до момента е било незадоволително проучено.

За да проучат тези резултати, откриватели от Института за обществени проучвания на Мичиганския университет набират кохорта от 4656 женени или съжителстващи хетеросексуални двойки на възраст над 50 години в Съединените щати и ги интервюират на всеки две години в продължение на минимум шест години сред 1996 и 2016 година Участниците оповестяват дали са пили алкохол през последните три месеца и, в случай че е по този начин, междинното количество, което са пили на седмица. Техните резултати са оповестени в списание The Gerontologist.

Анализирайки тези данни, откривателите откриха, че съпрузите, които имат сходни привички за пиянство, живеят по-дълго от двойките, при които единият брачен партньор пие, а другият не. Дълголетието обаче следва U-образна крива, когато се вземат поради междинните питиета на седмица измежду индивидите и техните сътрудници, с най-голям % на оцеляване измежду едва пиещите, написа Newsweek.

„ Целта беше да разгледаме използването на алкохол при двойки в изследването за здравето и пенсионирането (HRS) и последствията за смъртността “, сподели ръководителят на проучването Кира Бърдит, професор по проучване в Института за обществени проучвания. „ Интересно открихме, че двойките, при които и двамата са показали, че пият алкохол през последните три месеца, са живели по-дълго от другите двойки, които или двете са показали, че не пият, или са имали спорни модели на пиянство, при които единият е пиел, а другият не. “

Въпреки това е значимо да се означи, че тези констатации не предлагат безусловно да пиете повече с вашия брачен партньор. Всъщност даже ниските равнища на пиянство са свързани с неподходящи резултати върху здравето на мозъка и съня. Въпреки това, тези резултати прибавят към обилие от доказателства, че навиците на вашия сътрудник и качеството на връзката ви могат да повлияят на личното ви здраве и дългоденствие, написа Newsweek.

„ Не знаем за какво пиенето и на двамата сътрудници е обвързвано с по-добро оцеляване “, сподели Бърдит. „ Също по този начин има малко информация за ежедневните междуличностни процеси, които регистрират тези връзки. Бъдещите проучвания би трябвало да оценят последствията от моделите на пиянство на двойки за ежедневното брачно качество и ежедневните резултати за физическото здраве. “

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР